2000 – S.M.I #2 – Hooks GK

27 Juni 2000

Traditionen går vidare, även om vi detta år var tvungna att bryta mot reglerna lite så att vi alla kunde delta samma veckoslut. Datumet denna gång blev veckan efter, vår normalt blöta midsommar.

Per Götharsson som vann förra året arrangerade årets upplaga, och han gjorde det med den äran. Tävlingen hölls detta år på Hooks golfklubb i det vackra Småland.

Hook har två banor – en äldre med massor av vatten, och en som ligger djupt inne i skogen. Båda banorna var i utmärkt skick. Greenerna var snabba som tusan.

Tre nya deltagare var inbjudna för att göra tävlingen mera intressant – kunde vi finna någon som skulle kunna hota Pär ”The Machine” Götharsson? Nåja, vi försökte och bjöd in Martin Janson (Hcp 21), Anders Pettersson (Hcp 30) och Martina Branzén (Hcp 23).

Tävlingen började med parkbanan, och även om det såg ut som om det skulle börja regna hela tiden, fick vi endast några få droppar på oss. Vi fick en massa fantastiska resultat, och här följer leaderborden:

 1. Pär Götharsson, 37 pts
 2. Roger Carlsson, 37 pts
 3. Martina Branzén, 37 pts
 4. Jan Andersson, 36 pts
 5. Anders Pettersson, 36 pts
 6. Johan Högberg, 34 pts
 7. Martin Janson, 34 pts
 8. Peter R. Torpman, 29 pts
 9. Petter Gjertsson, 24 pts

Som kan ses, fick en del sänka sina handicap innan andra rundan kunde genomföras. Och efter lite mat i restaurangen gick vi för att sålla mössen från männen (och kvinnan). Vem skulle hålla hela vägen?

Ledarbollen med Pär, Roger och Martina gick ut hårt och slogs sinsemellan fram till sista greenen. De slutade med 31, 30 och 32 poäng. Värt att nämna var att Martina hade 21 points efter de första nio.

Jan, Anders och Johan utgjorde ”Halv-Losers-bollen”. Efter de första nio låg de tätt (16,17,17) men efter det så sprang Jan och Anders ifrån Johan en bit eftersom han hade tappat sitt spel totalt under 10:e till 13:e hålen – han hade bara en poäng efter fyra hål. Hursomhelst, Johan ”Tha Man” samlade sig och slutade med en score på 28 poäng. Jan och Anders gick det bättre för och de fick 30 och 31 poäng.

I ”Losers-bollen” försökte Martin, Petter och Peter att hålla ihop spelet. Petter och Peter, lyckades illa med det och fick inte mer än 23 och 24 poäng. Martin, däremot, lyckades skrapa ihop 37 poäng inne bland träden på banan. Amazacrazy! Leaderboarden blev:

 1. Martin Janson, 71 pts (34+37)
 2. Roger Carlsson, 69 pts (37+32)
 3. Pär Götharsson, 68 pts (37+31)
 4. Martina Branzén, 67 pts (37+30)
 5. Anders Pettersson, 67 pts (36+31)
 6. Jan Andersson, 66 pts (36+30 )
 7. Johan Högberg, 62 pts (34+28)
 8. Peter R. Torpman, 53 pts (29+24)
 9. Petter Gjertsson, 47 pts (24+23)

Martin Janson vann! Han startade i Losers-bollen och kämpade sig tillbaka upp och blev herre på täppan. Bra gjort!

Turneringen avrundades hemma i Pärs lägenhet i Värnamo, där vi åt ris och fläskfilé med en god sås. Gott vin var också en fin ingrediens. Martin fick en single malt whiskyflaska och fick även Johan Högberg Prize. Ett pris han kommer att ha hela året till nästa Single Malt Invitational anordnas. Den gången av SMI-Mästaren – Martin Janson.

Andra priser delades ut. Martin fick också Rookie of the Year-priset, Martina fick ett pris för sin goda prestation och Petter fick jumbopriset. Ta dem nästa år Petter!